Forstå nettstedblokkeringer

Har du sett en TotalAV-blokkside som nedenfor?

I denne artikkelen finner du:

• Hvorfor vises blokksider
  • Hvordan rapportere blokkeringer som ikke burde forekomme
  • Hvordan få tilgang til blokkerte nettsteder
  • Hvorfor blokkeringssider vises

TotalAV blokkerer tilgang til nettsteder som er farlige. Når TotalAV oppdager at et farlig nettsted er i ferd med å bli besøkt, vil det blokkere det, og vise en blokkeringsside som vist ovenfor. TotalAV blokkerer nettsteder som er vert for skadelig programvare, phishing-svindel, netthandelssvindel og også andre cybersikkerhetsfarer.

Når du ser en blokkeringsside, kan du være trygg på at du er trygg fra enhver potensiell fare. Vi anbefaler på det sterkeste at du klikker på "Tilbake til sikkerhet"-knappen og tar deg tid til å tenke på hva som førte deg til det farlige nettstedet i utgangspunktet.

Hvordan rapportere blokker som ikke burde forekomme

Noen ganger kan TotalAV blokkere et nettsted ved en feiltakelse. Dette kan skyldes at nettstedet en gang var en fare for nettsikkerhet, men ikke er det i dag. Det kan være en feil identifisert trussel. Uansett, vi tar gjerne imot brukerrapporter. Besøk vår falske positive bidrag-nettside for å fortelle oss om du har opplevd en blokkering av nettstedet som ikke skulle ha skjedd.

Slik får du tilgang til blokkerte nettsteder

Vi fraråder på det sterkeste å gå inn på nettsteder som TotalAV blokkerer. Vi forstår imidlertid at det er tider hvor du kanskje ønsker å akseptere risikoen, og besøker den blokkerte nettsiden uansett.

Når dette skjer kan du enten:

• Klikk "Les mer" på blokkeringssiden, og klikk deretter "Jeg forstår risikoen, besøk nettsiden allikevel", som vil gi engangstilgang til den blokkerte nettsiden

• Åpne TotalAV, klikk på innstillingene tannhjul/gir ikonet i sidefeltet, velg 'Tillat liste' i menyen, klikk deretter på 'Legg til et element' og skriv inn den blokkerte nettstedsadressen. Dette vil tillate permanent tilgang til det blokkerte nettstedet.

Vi ber om at hvis du velger å legge til et nettsted på tillatelseslisten, rapporterer du også nettstedet til TotalAV, da vi kan blokkere det ved en feiltakelse.