Förstå webbplatsblockeringar

Har du sett en TotalAV-blocksida som nedan?

I den här artikeln hittar du:

• Varför visas blocksidor
  • Hur man rapporterar blockeringar som inte borde inträffa
  • Hur man kommer åt blockerade webbplatser
  • Varför blockerade sidor visas

TotalAV blockerar åtkomst till webbplatser som är farliga. När TotalAV upptäcker att en farlig webbplats är på väg att besökas kommer den att blockera den och visa en blockeringssida som ses ovan. TotalAV blockerar webbplatser som är värd för skadlig programvara, nätfiske, bedrägerier online och även andra cybersäkerhetsrisker.

När du ser en blockeringssida kan du vara säker på att du är säker från alla potentiella faror. Vi rekommenderar starkt att du klickar på knappen "Tillbaka till säkerhet" och tar en stund att tänka på vad som tog dig till den farliga webbplatsen från början.

Hur man rapporterar blockeringar som inte borde förekomma

Ibland kan TotalAV blockera en webbplats av misstag. Detta kan bero på att webbplatsen en gång var en fara för cybersäkerhet, men inte är det idag. Det kan vara ett felaktigt identifierat hot. Hur som helst, vi välkomnar användarrapporter, besök vår falskt positiva bidrag webbsida för att berätta om du har upplevt en webbplatsblockering som inte borde ha inträffat.

Hur man kommer åt blockerade webbplatser

Vi avråder starkt från att besöka webbplatser som TotalAV blockerar. Vi förstår dock att det finns tillfällen då du kanske vill acceptera risken och ändå besöka den blockerade webbplatsen.

När detta händer kan du antingen:

• Klicka på "Läs mer" på blockeringssidan, klicka sedan på "Jag förstår riskerna, besök webbsidan ändå", vilket ger en engångsåtkomst till den blockerade webbsidan

• Öppna TotalAV, klicka på inställningarna kugg/växel ikonen i sidofältet, välj "Tillåt lista" i menyn, klicka sedan på "Lägg till ett objekt" och ange den blockerade webbadressen. Detta ger permanent åtkomst till den blockerade webbplatsen.

Vi ber att om du väljer att lägga till en webbplats i listan över tillåtna, även rapporterar webbplatsen till TotalAV, eftersom vi kan blockera den av misstag.